lup

Hvad vil du vide om

oplysningstiderSøg her:

oplysningstider

26. september 2018: Velkommen til siden om oplysningstider, hvor du finder alt om oplysningstider. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området oplysningstider: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af oplysningstider samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, oplysningstider, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på oplysningstider, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, oplysningstider og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Oplysningstider rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om oplysningstider i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af oplysningstider halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres oplysningstider. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Asjkhabad, Ulan Bator, Pyongyang, Montevideo, Bagdad, Muskat, Libreville, Bern, South Tarawa, Prag, Bratislava, Sarajevo, Thimphu, Jakarta, San Jos, Abidjan, Praia, Port Vila, Tbilisi, Lusaka, Gaborone, Palikir, Singapore, Minsk, Moroni, Mexico City, Warszawa, Banjul, Wellington, Tel Aviv, Guatemala City, Tunis, Bogot, Kuala Lumpur, Dodoma

Læs mere »

Nyheder

Landevejsrøver overfalder nordjysk forretningsindehaver
En 34-årig mand blev tirsdag udsat for et forsøg på et landevejsrøveri. Han fik et knytnæveslag i ansigtet.
25 September 2018 | 11:12 pm

Hospital advarer om smitte efter mæslingetilfælde på Sydfyn
Patienter, der har opholdt sig i venteværelse med mæslingeramt dreng i Svendborg, bør søge læge, siger OUH.
25 September 2018 | 9:59 pm

Politiet efterforsker nyt skyderi i København
Der er tirsdag aften igen meldinger om skyderi i Københavns Nordvestkvarter. Uvist, om det er banderelateret.
25 September 2018 | 9:07 pm

Bilist flygter efter at have ramt fodgængere midt i København
Ifølge politiet blev først en taxa og derefter to tilfældige fodgængere ramt af en bilist ved Kgs. Nytorv.
25 September 2018 | 9:00 pm

Flygtningekvinder vil i arbejde: »Så vi kan bevise, hvem vi er, og hvad vi kan«
Flere flygtninge og indvandrere får arbejde, men kvinderne halter markant efter mændene. Kvinderne vil dog gerne arbejde, fortæller organisationen Bydelsmødre, der har startet et nyt projekt på et vaskeri i Skovlunde.
25 September 2018 | 5:45 pm

Århus Håndbold sejrer og holder fast i toppen af ligaen

Håndboldherrerne fra Århus Håndbold led et knæk med sæsonens første nederlag i fjerde runde, men tirsdag kom holdet tilbage på vindersporet.

Hjemme i Aarhus tog klubben imod Nordsjælland Håndbold, ...


25 September 2018 | 7:35 pm

Ny situation efter 'Mulles' skade: - Vi har jo ikke spillet uden hende

'Du ved ikke, hvad du har, før du mister det'.

Et ordsprog, der er meget sigende for cheftræner Jakob Larsens situationen i Nykøbing Falster, efter han kunne se sin helt store offensive profil, Kri...


25 September 2018 | 4:46 pm

'Mulle' alvorligt skadet - forventes ude i flere måneder

Nykøbing Falster har fået en perfekt start på den nye sæson, hvor det er blevet til otte sejre af ligeså mange mulige i både dameligaen og pokalturneringen.

Nu har glansbilledet fået en gevaldig ri...


24 September 2018 | 8:47 pm

Oprykkere vinder første kamp - slår ambitiøse Ribe-Esbjerg

Stemningen var i top mandag aften i Arena Vestjylland, da det lokale hold Lemvig-Thyborøn overraskede.

33-28 lød sejrscifrene på efter de 60 minutter.

Rasmus Porup var en af hjemme...


24 September 2018 | 7:35 pm

Line Jørgensen melder afbud til landsholdet

Klavs Bruun Jørgensen må se bort fra Line Jørgensen, når damelandsholdet mandag samles og indleder forberedelserne til Golden League.

Esbjerg-backen er ramt af sygdom, og derfor har hun meldt afbud...


24 September 2018 | 8:14 am

Læs mere »

oplysningstider


26. september 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for oplysningstider for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem oplysningstider teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks oplysningstider grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Musikerne presses af streamingtjenester, global interesse og faldende pladesalg. Ifølge Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, kunne det hjælpe, hvis flere sang på dansk. Men forslaget faldt ikke i god jord under tirsdagens topmøde i musikindustrien.Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende oplysningstider, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som oplysningstider sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling oplysningstider (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som oplysningstider. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give oplysningstider mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Port of Spain, Tegucigalpa, Algier, Skopje, Asjkhabad, N'Djamena, Luanda, Kiev, Bangkok, Jakarta, Chisinau, Maseru, Podgorica, Freetown, Reykjavik, Roseau, Tbilisi, Kampala, Beijing, Moskva, Panama City, Kinshasa, Pyongyang, Dodoma, Pretoria, Riga, Vaduz, Lima, Lusaka, New Delhi, Tasjkent, Amman, Port Vila, Cayenne, Praia

Se mere »