lup

Hvad vil du vide om

blåt øjeSøg her:

blåt øje

21. juni 2018: Velkommen til siden om blåt øje, hvor du finder alt om blåt øje. Vi forsker i søgeord. Forskningscenter Danmark har igennem de sidste 20 år forsket i søgeord. Vi udvikler, designer og gennemfører forsøg samt etablerer grundlag for implementerings- og evalueringsforskning. Indsatserne er rettet mod at fremme rammer og forudsætninger. Forskningscenter Danmark fokuserer på indsatser, der gennemføres i områder som kan implementeres med tilgængelige ressourcer. Centret gennemfører og evaluerer forsøg bl.a. ved opnåelse af kapacitetsudvikling Centrets forskningsstrategiske målsætninger ved at: opbygge faglig kompetence inden for området blåt øje: søgeord og interventionsforskning på højeste internationale niveau udvikle og designe interventionsprogrammer samt skabe viden om effekt af fremmeindsatser, belyse muligheder og barrierer for implementering af blåt øje samt bidrage til videreudvikling af teori om søgeord. Forskningscenter Danmark vil videreudvikle metoder til effektstudier i arenaer, hvor randomisering og kontrol er vanskelig, heri at yde forskningsbaseret rådgivning til interessenter. Vi vil udvikle værktøjer til brug for planlægning, blåt øje, gennemførelse af indsatser og dokumentation. Forskning af højeste kvalitet og i samarbejde med Centrets forsøg bliver designet som kontrollerede og om muligt randomiserede forsøg med henblik på at skabe viden om effekt på højest mulige evidensniveau.

Det viser sig, at studierne som udgangspunkt er baseret på blåt øje, der giver mulighed for registerbaseret opfølgning af kort- og langtidseffekter. Adfærdsændringer og umiddelbare effekter bliver målt ved objektive målinger og test samt spørgeskemaer med brug af validerede spørgsmål. Planlægning og gennemførelse af indsatserne er baseret på anerkendte planlægningsmodeller, hvilket sikrer høj kvalitet, teknik og gennemsigtighed ved inddragelse af relevante interessenter og målgrupper. Der bliver gennemført implementeringsforskning, blåt øje og procesevaluering for alle søgeord samt forsøg med henblik på vurdering af sammenhæng mellem indsats og effekt, vurdering af muligheder for forankring, herunder opnåelse af kapacitetsudvikling og lejerskab og vurdering af overførbarhed for søgeord. Blåt øje rummer flere muligheder for de besøgende på hjemmesiden om blåt øje i forhold til at optimere den processorale unit i nørnævnte enhed.


En fortolkning skal udføres for shopping på internettet, da dette giver hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Når det kommer til anvendelse af blåt øje halter seniorer generelt bagefter deres yngre kolleger. Men for danskere over 65 år, der ejer en smartphone, er det en befriende oplevelse at have en i lommen. Adspurgt om de føler, at deres telefon repræsenterer frihed eller binding, svarer 82% af senior smartphone-ejere, at deres smartphone giver større frihed sammenlignet med 64% i aldersgruppen 18 til 29 år. I modsætning hertil svarer 36% af voksne smartphone ejere under 30 år, at deres smartphone begrænser deres frihed, hvilket er det dobbelte i forhold til de 18% af voksne i alderen 65 og ældre, der valgte dette udtryk til at beskrive deres blåt øje. Tilsvarende når de blev bedt om at beskrive deres smartphone som forbinder eller distraherende er ældre brugere signifikant mere tilbøjelige til at vælge forbinder som den bedste beskrivelse. På den anden side er yngre smartphone-brugere dobbelt så tilbøjelige som ældre at se deres telefon som distraherende. Her er en liste over alternative byer: København, Conakry, Kabul, Melekeok, Basseterre, Bamako, Amsterdam, Accra, Mbabane, Suva, Asjkhabad, Praia, Kingstown, Kigali, Lima, Port Vila, Monrovia, Singapore, New Delhi, Buenos Aires, Naypyidaw, Valletta, Bandar Seri Begawan, Malabo, Athen, Montevideo, Vientiane, Nuuk, Astana, Guatemala City, Harare, Bern, San Jos, Wellington, Bryssel, Tunis

Læs mere »

Nyheder

»Der ruller ikke en lønseddel fra AK Nygart ind til mig«
Viafree-programmet ’Fies bryster’ er fuldt betalt af plastikklinikken AK Nygart. Viafrees chef vil ikke kommentere programmet. Hovedpersonen selv er dog ikke bange for at svare på spørgsmål.
20 June 2018 | 9:07 pm

»Filmene befrier ikke kvinderne fra de gamle stereotyper, men placerer dem i en ny kasse«
I ’Ocean’s 8’ må George Clooney og co. vige pladsen for et cast bestående af feminine forbrydere, og Hollywood har mange flere gender swap-film på tegnebrættet. Men kønsskifteoperationen møder kritik hos både venstre- og højrefløjen i USA.
20 June 2018 | 9:03 pm

Pape har valgt en ballademager til vigtig ministerpost
Mette Abildgaard (K) er højgravid og Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti, har været under tidspres. Nu skal Rasmus Jarlov (K) være ny erhvervsminister.
20 June 2018 | 8:46 pm

Regionsledelse så stort på alle advarsler om it-system
Aktiviteten ville gå ned, og gevinsterne var usikre, fik ledelsen i Region H at vide, før Sundhedsplatformen blev taget i brug. Men advarslerne blev lagt til side.
20 June 2018 | 8:28 pm

Læger klar til at skrotte Sundhedsplatformen
Efter en yderst kritisk rapport fra Rigsrevisionen om det omstridte it-system Sundhedsplatformen kræver flere berørte parter øjeblikkelig handling.
20 June 2018 | 8:24 pm

Onsdagens aktier: Rekord-Ambu satte C25 til vægs
Ambu toppede C25 onsdag med en imponerende kursfremgang, som mange havde svært ved at forklare.
20 June 2018 | 3:07 pm

Europa/aktier: Danske Ambu topper også på Europas grønne børser
Det nyslåede C25-medlem Ambu topper ikke bare blandt de danske eliteaktier, men ligger også øverst på Europas aktiebunke.
20 June 2018 | 12:21 pm

Betting på aktiemarkedet
Online betting er en branche i voldsom vækst, og nu kan du sætte dine penge på branchen i den danske virksomhed Better Collective, der netop er fået på Børsen i Sverige - CEO Jesper Søgaard er gæst i studiet. Ole Hansen, råvarestrateg Saxo Bank, om olie og fredagens møde i OPEC - i studiet Lars Persson og Pernille Enggaard.
20 June 2018 | 11:15 am

Aktier: Ambu sætter fart på med uforklaret stigning
Ambu fortsætter med at nyde sin nyvundne status som C25-aktie og brager op i onsdagens marked.
20 June 2018 | 11:13 am

Aktier: Udlandet løfter Ambu i rekord - Genmab går til tops
Ambu og Genmab har lagt sig i overhalingsbanen fra åbningen af aktiemarkedet onsdag, hvor frygten for en handelskrig er trådt noget i baggrunden.
20 June 2018 | 8:09 am

Frederikssund slår jyske byer og får topkarakter fra erhvervsliv
Mindre byer får ikke befolkning og virksomhederne foræret, de skal arbejde målrettet, siger Dansk Byggeri.
20 June 2018 | 7:32 pm

Direktør: Levi's koster samme pris fredag trods straftold
Selv om EU indfører told på en række amerikanske varer fredag, mærker kunderne først stigningen om måneder.
20 June 2018 | 6:35 pm

Markedsoversigt: Ambu i rekord og uændrede renter
Ambu toppede C25 onsdag med en imponerende kursfremgang, som mange havde svært ved at forklare.
20 June 2018 | 3:16 pm

Onsdagens obligationer: Status quo i rentebilledet
Obligationsmarkedet vendte tilbage til en "vent og se"-tilgang onsdag, efter at den værste panik over udsigten til en handelskrig blev dæmpet.
20 June 2018 | 3:07 pm

Onsdagens aktier: Rekord-Ambu satte C25 til vægs
Ambu toppede C25 onsdag med en imponerende kursfremgang, som mange havde svært ved at forklare.
20 June 2018 | 3:07 pm

Læs mere »

blåt øje


21. juni 2018: Forskningscenter Danmark fører digital forskning og driver innovation i teknologi. Vi forbinder discipliner, applikationer og beregninger for at fremskynde forskning og samarbejde inden for blåt øje for universitetet, nationalt og internationalt. Centret indeholder en af verdens førende miljø, der gør det muligt for forskningssamarbejde, sammenknytning innovative teknologier på tværs af akademiske & kommercielle partnerskaber til at løse de store udfordringer i dag og i fremtiden. Siden oprettelsen i 2006 er Forskningscenter Danmark vokset til at være en internationalt prestigefyldte hold af over 50 tværfaglige forskere forpligtet til at accelerere forskning gennem blåt øje teknologi. Centret er hjemsted for en bred portefølje af forskningsprojekter i videnskaberne, samfundsvidenskab, humaniora, teknologi og udvikling forskningsinfrastruktur. Vi er i øjeblikket samarbejder med over 20 forskningsenheder på tværs af universitetet, der fører et konsortium af seks blåt øje grupper via e-Forskning Syd og opbygning forskningssamarbejder i USA, Australasien og Europa.
Forskning i centret er bygget på et tæt samarbejde med forskere fra forskellige discipliner. Ved at opfange og indarbejde eksisterende blåt øje, leverer vi samlende teknologi og infrastruktur, der forbedrer og yderligere kapaciteter af hver enkelt forsker, der giver dem mulighed for at fremskynde deres forskning og besvare store spørgsmål hurtigere end nogensinde før. Underbygning for succesfuld forskning. Synergien mellem forskning og den teknologiske infrastruktur til at støtte det er et centralt fokus for e-Forskningscenter. Vores forskelligartede portefølje af projekter som blåt øje sætter kravene til forskning computing infrastruktur inden nationalt og på internationalt niveau. Til dato e-forskningscenter har udviklet og støttet en række forskningsprojekter computing-tjenester, herunder forskning og udvikling af computersystemer (Microsoft Cluster, Cloud service & GPU klynge), distribueret databehandling blåt øje (Volunteer Computing) og high-performance computing, gennem ARC , universitetets Advanced Research Computing Facility.


Bringer teknologiske og forskning ekspertise sammen. Centret omfatter specialister i en bred vifte af teknologier, der spænder fra den videnskabelige og visuel computing til e-infrastruktur og datalager og ledelse. Men for at danne succesfulde samarbejder er det vigtigt at se tingene fra mere end et teknisk perspektiv og vores team har ekspertise arbejder på tværs af en bred vifte af discipliner som blåt øje. Disse omfatter blandt andre; de fysiske videnskaber og teknik: kunst, humaniora og samfundsvidenskab; energi og miljø; og de biologiske og medicinske videnskaber. Indførelse af nye måder at tænke på. Hvert år en række etablerede forskere, industrien ledere, praktikere og beslutningstagere i forskel eller udestående løfte bydes velkommen som en del af vores besøgende program. Dette er designet til at give blåt øje mulighed for at samarbejde om udviklingen af innovative teknologier til at fremskynde forskningen i for eksempel: København, Monaco, Paris, Saint John's, Luxembourg, Amsterdam, Castries, Montevideo, Kuwait City, Abidjan, Ottawa, Bukarest, Dublin, Kingston, Tirana, Algier, Zagreb, Kigali, Praia, Bangui, Nairobi, Bamako, Cayenne, Taipei, Kingstown, Tel Aviv, Maputo, Washington D.C., Baku, Bujumbura, Muskat, Kairo, Manama, Phnom Penh, Singapore, Kampala

Se mere »